ico_home.gif, 888B Honlap   ico_kontakt.gif, 66B Elérhetőségek    ico_mapa.gif, 68BOldaltérkép

EURÓPA LEGNAGYOBB ZÖLDSÉGSPECIALISTÁJA

výrobky

Tárkonyos Bearnaise-mártással leöntött zöldspárga

előétel

4 adag

Hozzávalók:
500 g fagyasztott Bonduelle zöldspárga, 2 dl fehérbor, 3 evőkanál borecet, 2 db mogyoróhagyma, 4 tojássárgája, 200 g vaj, 1 csokor tárkony, 1 csokor turbolya, durva só, finom só, frissen őrölt fehérbors, cukor, 2 kanál citromlé, fűszerek saját ízlés szerint

foto
KuchařElkészítés:

Kis lábasban a bort, az ecetet és az apróra vágott mogyoróhagymát együtt megfőzzük, hagyjuk, hogy a víz majdnem elpárologjon. A lábasban maradó sűrű anyagot apró lyukú szitán átszűrjük, forró vizes edénybe helyezzük és állandó keverés mellett hozzáadjuk a 4 tojás sárgáját és a vajat. Addig keverjük, míg a mártás be nem sűrűsödik. Ezután hozzáadjuk a felvágott tárkonyt és a turbolyát. Sóval, fehérborssal és egyéb fűszerekkel fűszerezzük.
A spárgát kb. 3 percig párán főzzük. Tálalás előtt beszórjuk durván őrölt tengeri sóval és az ráöntjük az elkészített mártást.

TIPP: kiváló meleg előétel.

A recept
elkészítéséhez használható termék

Zöldspárga

foto

Copyright © BONDUELLE Central Europe Kft.