ico_home.gif, 888B Honlap   ico_kontakt.gif, 66B Elérhetőségek    ico_mapa.gif, 68BOldaltérkép

EURÓPA LEGNAGYOBB ZÖLDSÉGSPECIALISTÁJA

Hőkezelés

A Bonduelle konzervek hőkezeléssel tartósítottak. A termékeket enyhén sós vízben 121,1 °C-on hőkezelik, tartósítószert nem tartalmaznak. A konzervdobozok belső felületét innert réteg védi.

A hőkezeléssel történő tartósítást Nicolas Appert fedezte fel 1810-ben.

A válogatott, megtisztított zöldséget légmentes dobozokba zárják, majd hőkezelik. A hőkezelés meghatározott hőfokon (115° és 130°C között) és meghatározott ideig (10-90 percig) történik – a hőfok és az időtartam a tartósított termék típusától függ. A hővel való tartósítás célja kiirtani vagy legyengíteni az élelmiszerben lévő baktériumokat és az általuk kibocsátott mérgező anyagokat. A hőkezelt termékeket akár éveken keresztül tárolhatjuk szobahőmérsékleten anélkül, hogy érezhetően veszítenének minőségükből. Az élelmiszerek ilyen módon való feldolgozása kiküszöbölte a tartósítószerek használatát.

Magyarázat a képhez:
1. Betakarítás --> 2. Termékátvétel és vizsgálat --> 3. Válogatás --> 4. Mosás, kavicsok eltávolítása --> 5. Végek eltávolítása --> 6. Szortírozás --> 7. Blansírozás --> 8. Konzervdobozba való töltés --> 9. Alaplé hozzáadása --> 10. A konzervodoboz lezárása --> 11. Hőkezelés --> 12. Raktározás --> 13. Címkézés --> 14. Csomagolás / raktározás --> 15. Kiszállítás
Sterilace konzervy

Tudta Ön, hogy…

a zöldség betakarítása és a hőkezelés folyamatának megkezdése között csupán kb. 3 óra telik el?


A hőkezelt zöldségekkel kapcsolatban ezt az időt mint "a napsugarakat megkötő 3 órát" szokták említeni?

Néhány óra szükséges csak ahhoz, hogy a zöldséget begyűjtsék, gyárba szállítsák és feldolgozzák?

Mindez csak úgy lehetséges, ha a feldolgozóüzem a termőterület közelében található.

Copyright © BONDUELLE Central Europe Kft.