ico_home.gif, 888B Honlap   ico_kontakt.gif, 66B Elérhetőségek    ico_mapa.gif, 68BOldaltérkép

EURÓPA LEGNAGYOBB ZÖLDSÉGSPECIALISTÁJA

Gyorsfagyasztás

A zöldséget a betakarítást követően néhány órával sokkolják és azonnal fagyasztják, ezért a fagyasztással történő tartósítás során a zöldség megőrzi tápanyagtartalmát. Ezzel szemben a friss zöldség tápanyagtartalma szállítás és raktározás során hamar csökken.

A fagyasztási eljárás további előnye, hogy a zöldség megőrzi eredeti textúráját.

A mélyfagyasztás olyan gyors fagyasztási eljárás, mely eredményeként pár perc alatt -18°C-ra hűtik le a zöldséget. Az otthon történő fagyasztással ellentétben az előbb említett ipari fagyasztás folyamán csak apró jégkristályok keletkeznek, melyek nem rongálják a zöldség sejtszerkezetét. Így a lefagyasztott zöldség állaga és íze garantált. -18°C-on a mikroorganizmusok nem fejlődnek, nem is szaporodnak. A mélyhűtés folyamán a zöldségek az eredeti természetes színűket is megőrzik.

Magyarázat a képhez:
1. Betakarítás --> 2. Termékátvétel és vizsgálat --> 3. Levelek eltávolítása --> 4. A szem és kalász eltávolítása --> 5. Mosás / Kavicsok eltávolítása --> 6. Blansírozás --> 7. Mélyfagyasztás --> 8. Raktározás --> 9. Mérés / csomagolás--> 10. Egységcsomag kialakítása végleges változata --> 11. Kész termékek raktározása --> 12. Kiszállítás
zmrazovani

Tudta Ön, hogy…

a zöldség betakarítása és a hőkezelés folyamatának megkezdése között csupán kb. 3 óra telik el?


A hőkezelt zöldségekkel kapcsolatban ezt az időt mint "a napsugarakat megkötő 3 órát" szokták említeni?

Néhány óra szükséges csak ahhoz, hogy a zöldséget begyűjtsék, gyárba szállítsák és feldolgozzák?

Mindez csak úgy lehetséges, ha a feldolgozóüzem a termőterület közelében található.

Copyright © BONDUELLE Central Europe Kft.